Pripreme za KIF header logo
PULS 220 o nama leader img

O nama upoznajte nas!thumb Upoznajte PULS 220 png

PULS 220 je centar za kineziološku edukaciju učenika, studenata, trenera, kineziologa, profesora, znanstvenika i rekreativaca. Saznajte više o nama, tko smo, kako smo počeli, gdje smo danas i kakav smo trag ostavili

PULS 220 banner

Na ovoj stranici pročitajte:

  PULS 220 povijest leader img

  Povijest od 2003. do 2024.thumb Povijest PULS 220 png

  21 godina najbolje nastave TZK u Hrvatskoj i regiji. Utemeljili smo branšu. I dalje smo na vrhu!

  Idejni začetak je nastao 2003. godine kada su dvoje top studenata kineziologije (prof. Martinić i prof. Milovuković) začeli ideju o privatnim instrukcijama iz nastave TZK u svrhu pripremanja maturanta za prijemni ispit na Kineziološkom fakultetu. Dobar glas o kvalitetnoj poduci se brzo proširio, te je ideja 2005. godine zapečačena registracijom domene pripreme.com, a brand Puls220 registriran kroz obrtni registar, kao prva tvrtka u RH koja se specijalizirala za držanje nastave TZK s ciljem pripremanja maturanata za prijemni ispit na Kineziološkom fakultetu.

  Puls220 je u startu postavio visoke standarde kako nastava TZK treba izgledati, te je iste godine prepoznat u cijeloj državi kao must have destinacija za maturante koji žele upisati Kineziološki fakultet. Mnogi kandidati s priprema s početka milenija su danas sveučilišni profesori na Kineziološkim fakultetima u Hrvatskoj (i šire), ostalim fakultetima, osnovnim i srednjim školama i treneri na TOP pozicijama u Hrvatskom sportu (NK Dinamo, NK Osijek, NK Rijeka, itd.).

  Iako su pripreme za Kineziološki fakultet core business Puls220, danas su one samo jedan segment djelovanja tvrtke na regionalnom tržištu edukacija u širem području kineziologije.

  Došli smo prvi. I još uvijek smo prvi!

  PULS 220 vlasnik leader img

  Vlasnička struktura thumb PULS 220 vlasnik png

  Prof. Saša Milovuković, suosnivač priprema za KIF i vlasnik tvrtke puls220 diplomirao je 2004. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija je četiri godine za redom nagrađivan za najboljeg studenta na godini, dobitnik je rektorove nagrade, te je bio nositelj državne stipendije A kategorije za posebno nadarene studente.

  2005. godine je s prof. Martinić utemeljio branšu priprema za KIF u Hrvatskoj, u kojoj puls220 do danas dominira s brojem upisanih kandidata na Kineziološke fakultete u regiji. Nastavu provodi s vrhunskim timom kineziologa koji su s njim studirali, ili su kasnije od strane puls220 obučeni u TOP profesore i vrhunske trenere u Hrvatskoj!

  Saša Milovuković jpg

  Prof. Milovuković je doktorand na Kineziološkom fakkultetu u Zagrebu, a uz edukativni rad se bavi i objavljivanjem znanstvenih radova iz područja kineziologije. Na međunarodnoj konferenciji kineziologa 2022. godine osvojio je priznanje za najbolji znanstveni rad iz područja kineziološke edukacije - rad koji je proizašao iz terenskog mjerenja kandidata s priprema za KIF.

  Trenutno radi na projektu doktorske disertacije na temu provjere efekata uvođenja trećeg sata TZK i vođenja nastave TZK od strane kineziologa u razrednoj nastavi škola u eksperimentalnom programu s cjelodnevnom nastavom.

  Tip of the spear!

  PULS 220 nastava leader img

  Nastava thumb PULS 220 nastava png

  puls220 za potrebe izvođenja nastave koristi školsku sportsku dvoranu osnovne škole "Trnjanska" u Trnjanskoj 99 u Zagrebu. Škola je u potpunosti opremljena svim nastavnim sredstvima, pomagalima, rekvizitima i terenima za održavanje vrhunske nastave TZK.

  Prof. Martinić, idejna začetnica puls220 priprema za KIF, mentorica i predstojnica odjela za nastavu, diplomirala je na Kineziološkom fakultetu 2007. godine i od tada radi u Srednjoj školi Krapina, te kao trenerica u košarkaškom klubu Krapina.

  Mateja Lucija jpg

  Iako u samim začecima pod mentorstvom prof. Milovukovića, odmah po diplomiranju je spremno preuzela ulogu voditelja nastave kandidatima koji se pripremaju za prijemni ispit i mentorstva kandidatima koji nakon što upišu KIF obučavamo u profesore TZK. Vojnička disciplina, inteligentan timski rad i konstantan rad na osobnom razvoju su odlike koje danas čine prof. Martinić u vrhu kineziološke edukacije u Hrvatskoj. Danas mnoge kineziologinje i kineziolozi koji su pozicionirani u vrhu Hrvatskog sporta i edukacije mogu zahvaliti mentorstvu prof. Martinić u začecima njihove kineziološke karijere (vidi posljednji slajd "Reference" na ovoj stranici).

  Edge of the knife!

  Puls 220 stari logo 
 leader img

  Jeste li znali? zašto naziv PULS 220thumb zašto naziv PULS 220 png

  220 je fiziološki maksimalna frekvencija rada srca kojom srce može efikasno upumpavati krv u krvotok. Bržim kucanjem srca efikasnost srčane pumpe eksponencijalno opada, što dovodi do toga da krv u srcu i žilama jednostavno stoji na mjestu.

  Puls 220 se rijetko postiže kod zdravih ljudi, ali može npr. na iznimno napornim treninzima, uglavnom glikolitičkog tipa i pri maksimalnom naporu. Zdrav sportaš NE treba imati strah da će umrijeti od pulsa većeg od 220, jer tijelo ima obrambene mehanizme kojima primorava sportaša da smanji intenzitet tjelesne aktivnosti u trenutcima kada tjelesna aktivnost zahtjeva puls veći od 220.

  Ovisno o psihološkim karakteristika pojedinca, trening na puls 220 može predstavljati poseban užitak. :-)

  Iznad je logotip tvrtke iz 2005. godine.

  Stand and fight!!

  PULS 220 pripreme za KIF leader img

  Podaci o tvrtci thumb Podaci o PULS 220 png

  PULS 220
  obrt za kineziološku edukaciju

  Vlasnik: Saša Milovuković

  OIB: 81101819126

  MB: 98489917

  IBAN: HR1424020061140478828 (Erste)

  Održavanje nastave: OŠ Trnjanska, Trnjanska 99, Zagreb

  Sjedište: Poljana 71, 10340 Vrbovec

  Web: puls220.hr

  Email: sasa220@pulspripreme220.com.hr

  Telefon: +385 95 220-7857
  (radnim danom od 09:00 - 19:00)

  Brothers! What we do in life, echoes in eternity!

  PULS 220 superheroji leader img

  Reference naši superherojithumb PULS 220 superheroji png

  Nekad naši polaznici/kandidati i asistenti, a danas uspješni kineziolozi, pogledajte stvaranju kakvih imena smo doprinijeli u začecima njihove kineziološke karijere.

  Osim što pripremamo maturante za prijemni ispit na Kineziološkom fakultetu, pripremamo ih i za sam studij na KIF-u. S jedne strane, gotovo svi tehnički elementi koje podučavamo biti će dio praktičnog ispita iz kolegija tog sporta, a s druge strane, taktički i psihološki pripremamo kandidate za sve što će ih čekati tijekom studija.

  Međutim, najbolje kandidate na pripremama za KIF u kojima prepoznajemo potencijal često pozivamo da se pridruže puls220 timu na novim pripremama - pripremama za profesora TZK, gdje ih podučavamo teoriji i praksi metodike TZK, tj. profesorskom zanatu, znatno prije nego ih sam fakultet počinje to podučavati. U praksi to znači da su ovi studenti već na trećoj godini gotovi profesori i sportski treneri, a jedino što im nedostaje je službena titula.

  Za ambicioznog i motiviranog studenta, s već 6-7 godina radnog iskustva kada diplomira, to može biti kolosalna odskočna daska za daljnju karijeru. Evo samo nekoliko primjera:

  Jasmin Osmanović, prof.

  Profesor Osmanović je pohađao Puls 220 pripreme za KIF 2006. godine, gdje se odmah istakao kao polaznik koji je izvrstan u baš svemu. Uz sve petice iz srednje škole i mature, kao i na temelju ozbiljnosti i sposobnosti koje je demonstrirao na tehničkim i kondicijskim trenzima tijekom priprema, odmah je bilo jasno da je to kandidat s najvećom vjerojatnosti upisa na KIF, neovisno o nježnom imenu, zbog kojeg je dobio nadimak Džezmin. Naravno, prognoze su se ostvarile, a odluka da postane naš asistent, kada smo ga nastavili obučavati, ovog puta za profesora, pokazala se još boljom. Rođeni profesor i još bolji trener; strog, pravedan, ambiciozan... Svaka majka za zeta bi ga poželjela. Na drugoj godini fakulteta ga je prof. Milovuković podučavao i kvantitativnim metodama u kineziologji (statistika), ispit koji desetljećima slovi kao najteži na KIF-u. Ne samo da je statističke analize uspješno savladao, nego su mu postale dio životne profesije. 2011. je počeo raditi u NK Dinamo kao analitičar.

  Diplomirao je 2013. godine, a kasnije je postao jedan od ključnih suradnika Nenada Bjelice kao perferomance analyst prve momčadi NK Dinamo, NK Osijek i ostalih klubova u koje odlazi s Bjeličinim timom. Bravo Džezmine!

  Nina Grebenar, prof.

  Profesorica Grebenar je pohađala Puls 220 pripreme za KIF 2008. godine, gdje je pokazala izvrsnost u svim sportovima, što nije bilo čudno, jer je trenirala cijeli niz sportova. Već slijedeće godine smo ju pozvali u Puls 220 tim i počeli obučavati za profesoricu. Vrlo snažne ličnosti i uvijek puna energije odlično se snašla u ulozi profesorice, neovisno koliko "nestašni" kandidati bili. Red, rad i disciplina je bio i ostao njen standardni moto.

  Diplomirala je 2016. godine, a njen talenat prepoznali su u samom sportskom vrhu, NK Istra 1961. i NK Osijek, gdje je radila kao kondicijska trenerica muških momčadi. Od 2021. radi u HNS-u kao kondicijska trenerica ženske nogometne reprezantacije. Poznavajući Ninu, slijedeća postaja je Real Madrid, pa Manchester City, pa nogometna reprezentacija Galaksije... Svaka čast Nina!

  Domagoj Dvoršak, prof.

  Profesor Dvoršak je pohađao Puls 220 pripreme za KIF 2014. godine, a već iduće godine je ovaj odličan nogometaš s glazbenom naobrazbom postao član Puls 220 tima, kada smo ga počeli obučavati i za profesora. Tih, povučen i nenametljiv, ali izuzetno sposoban, odgovoran i pouzdan, danas je izvrstan nastavnik i vrhunski trener.

  Diplomirao je 2023. godine, a u Dinamovoj sportskoj školi radi od 2020. godine, kao trener mlađim dobnim kategorijama. Gdje mu je kraj? Čini se kao da se tek zagrijava. Ajmoooooo Domagoj!

  Mateja Magličić, prof.

  Profesorica Magličić je pohađala Puls 220 pripreme za KIF 2007. godine. Konstantno nas je šokirala nadjačavajući sve muške kandidate tijekom kondicijskih treninga snage, brzine i izdržljivosti, zbog čega je dobila nadimak "Sitna, ali Dinamitna". Naravno, naša očekivanja prvog mjesta na prijemnom ispitu (ne računajući one s direktnim upisom) su se s lakoćom ostvarila. Višestruka državna prvakinja u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u stolnom tenisu draftirana je u Puls 220 tim već slijedeće godine, kada smo ju počeli obučavati za profesoricu TZK. Izrazita predanost poslu, lako održavanja reda, rada i discipline, bez obzira s kakvom populacijom radi - to je ono što smo i očekivali od buduće vrhunske trenerice i profesore TZK!

  Diplomirala je na Kineziološkom fakultetu 2012., gdje je i radila kao vanjska suradnica na kolegiju Stolni tenis. Danas živi i radi na otoku Krku kao trenerica stolnog tenisa i još uvijek aktivno igra Superligu na kojoj osvaja medalje! Inspiracija za DC-ovu junakinju Wonder Woman dobivena je kada su vidjeli tko je Mateja Magličić. Valjda. :-)

  Antonio Knežević, prof.

  Profesor Knežević je pohađao puls220 pripreme za KIF 2015. godine, gdje je odmah prepoznat kao kandidat s ooogromnim potencijalom. Naše oduševljenje je opravdao prvim mjestom na prijemnom ispitu (ne računajući kandidate s direktnim upisom), nakon čega je i pozvan u Puls 220 tim na obuku za profesora TZK. Od tada je u punom smislu nastavio gaziti stopama prof. Milovukovića. Četiri puta je nagrađivan za najboljeg studenta na godini, a bio je i dopredsjednik studentskog zbora i član povjerenstva za znanstveni rad i etiku Kineziološkog fakulteta.

  Diplomirao je 2021. godine, vanjski je suradnik na KIF-u na predmetu Kineziološka metodika i doktorand na Kineziološkom fakultetu. Idemo Antonio, gazi naprijed!

  A evo kako mediji pišu o nama:

  "Ovakav izvanredni rezultat nije izostao jer se Fran puno trudio prethodnih mjeseci. Pohađao je pripreme Puls 220, te tvrdi kako upravo zahvaljujući tome nije imao strah niti od jednog sporta na ispitu i znao je da je spreman. Pomalo mu je čak žao što je razdoblje priprema za njega završilo." Srednja.hr

  PULS 220 ima prvog na prijemnom - Fran Cijeli intervju s Franom na portalu Srednja.hr (link otvara novi prozor)

  "Moram reći da se tajna najviše skriva u pripremama na koje sam ja išao, a to su Puls 220. Profesori su stvarno profesionalni i uz te pripreme vam garantiram upad, otkriva nam Tin tajnu svoga uspjeha." Srednja.hr

  PULS 220 ima prvog na prijemnom - Tin Cijeli intervju s Tinom na portalu Srednja.hr (link otvara novi prozor)

  Tip of the spear! Edge of the knife! Best of the Best! Pridruži se i ti puls220 pripremama za KIF!

  Prijavi se na pripreme za KIF leader img

  Prijavi se odmah na pripreme za KIF!thumb info vrste priprema za kif png

  Broj mjesta je ograničen kapacitetom sportske dvorane. Rezerviraj svoje mjesto na vrijeme!

  Puls 220 wants you jpg YES! Prijavljujem se na pripreme za KIF!
  icon last slide stop jpg

  Na posljednjem ste slajdu ove stranice.
  Želite više informacija?
  Kliknite na link i na slijedećoj stranici pročitajte:
  "Detaljnije o cijeni pripremama za KIF"

  | ČITAJ DALJE |

  icon last slide branching jpg