Pripreme za Kineziološki fakultetwww.pripreme.com

Liječnički pregled za KIF i SCIT

Liječnički pregled ukratko
Vrijeme za pregled: 03.04.2023. -
15.06.2023.
Doći u: 08:00
Adresa: Trnjanska 59
Zagreb
Telefon: 01/6310-824
Email: medicina.poliklinika.rada@poliklinika-medicinaprofozic.hr.com
Cijena: 40 € | 301 kn
Specijalist medicine rada i sporta dr.sc. Tajana Božić , dr.med.

Svi polaznici prijemnog ispita za Kineziološki fakultet moraju prije ispita obaviti liječnički pregled za Kineziološki fakultet kod ovlaštenog specijaliste sportske medicine. Vjerojatno najveće iskustvo s liječnikim pregledima za KIF ima doktorica Božić, koja uz diplomu s medicinskog fakulteta i specijalzaciju iz medicine rada i sporta ima i doktorat na Kineziološkom fakultetu.

O liječničkom pregledu za Kineziološki fakultet (KIF)

Medicina rada i sporta u Trnjanskoj 59 (200-tinjak metara od dvorane u kojoj držimo pripreme u Trnjanskoj 99) specijalizirala se za liječnički pregled za Kineziološki fakultet još od 2008. godine kada smo s njima ostvarili prvu suradnju. Više od 15 godina iskustva i preko tisuću pregledanih bivših i sadašnjih studenata garantira brz, jednostavan, kvalitetan i povoljan pregled za ocjenu zdravstvene sposobnosti za studiranje na KIF-u.

Dr. Božić je specijalist medicine rada i sporta, a doktorirala je i na Kineziooškom fakultetu, što ju uz tisuće pregledanih polaznika prijemnog ispita za KIF čini jednom od najkompentnjih liječnika koji obavljaju liječnički pregled za Kineziološki fakultet u Hrvatskoj.

To golemo iskustvo iz medicine sporta i Kineziologije nam (i Vam) garantira da liječnički pregled nećete pasti, ukoliko stvarno ne postoji ozbiljan rizik po Vaše zdravlje u slučaju izlaganja velikim tjelesnim naporima kojima ćete definitivno biti izloženi tijekom studiranja na KIF-u. Tako je jedne godine čak 12 naših kandidata "porušeno" na liječničkom pregledu, ali su svi pozvani na dodatne pretrage, kako bi se sa sigurnošću utvrdila njihova nesposobnost. Dodatne pretrage su na sreću pokazale kako razlozi negativnih rezultata prvotnog testiranja zapravo nisu razlozi koji su za ocjenu "nesposoban", već su sasvim bezazlene priprode (loša krvna slika zbog nedolaska na tašte, krv u mokraći zbog menstruacije, itd.). Obaveza liječnika koji provode ovakve preglede nije otkrivanje razloga loših rezultata, tako da zahvaljujemo dr. Božić, jer su svih 12 kandidata sretni što nisu odustali od prijemnog ispita.

Ipak, imajte u vidu da suradnja izmedu Puls220 i Medicine rada i sporta ne znači da će Vam se progledati kroz prste u slučaju dijagnosiciranog stanja u kojem sportski trening stvarno može ozbiljno narušiti Vaše zdravlje, bez obzira koliko Vi sami bili spremni riskirati upisati fakultet (recimo zbog nekih bolesti srca, u koje, naravno ne spadaju npr. povećan volumen srca, ili mali broj otkucaji srca u minuti, kao posljedica sportskog treninga (sportsko srce)). Smrtni slučajevi za vrijeme studija na KIF-u zbog lažiranja liječničke dokumentacije nisu neopoznat slučaj, stoga ako imate ozbiljnih zdravstvenih problema, imajte povjerenja u svoju doktoricu sportske medicine i poslušajte svaki njen savjet.

Kada obaviti liječnički pregled za KIF?

Kineziološki fakultet negdje obično u travnju objavljuje natječaje za upis na sveučilišni i stručni studij, a tada i definira datume kada treba predati prijavu za prijemni ispit, uz koju treba priložiti i liječničku dokumentaciju s liječničkog pregleda za KIF. U skladu s tim datumom i mi definiramo datume unutar kojih je najbolje obaviti liječnički pregled za KIF.

Prijava prijemnog ispita za Kineziološki fakultet za 2023. godinu uz koju je potrebno dostaviti i potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti za studiranje na KIF-u obavlja se od
    ponedjeljak 05.06.2023. do petak 16.06.2023.

Liječnički pregled za KIF u medicini rada i sporta u Trnjanskoj 59 provodi od
   ponedjeljak 03.04.2023. do četvrtak 15.06.2023..

Moguće je doći i neki drugi datum, ali uz prethodni telefonski dogovor s medicinskom sestrom.

Cijena liječničkog pregleda za KIF

Cijena ovog pregleda za sve zainteresirane kandidate koji odlaze na prijemni ispit za KIF (uključujuci i one koji NE dolaze k nama na Pripreme za KIF) je 40 € | 301 kn kuna (plaćate po dolasku na prijemni odjel ustanove).

Na što misliti prije dolaska na liječnički pregled za KIF?
  • prijavite se za liječnički pregled nekoliko dana unaprijed telefonom, ili emailom
  • doći na pregled u 08:00 u Trnjansku 59, Zagreb
  • doći na tašte
  • obavezno ponijeti potvrdu od potvrdu o zdravstvenom statusu od svog liječnika opće prakse
  • djevojke doći u vrijeme kada nemaju menstruaciju
  • liječnički pregled traje oko sat i pol vremena
Prijave

Na liječnički pregled se prijavite telefonski na broj 01/6310-824. ili emailom: medicina.poliklinika.rada@poliklinika-medicinaprofozic.hr.com Imajte u vidu da je dnevni broj ljudi koji može napraviti ovaj pregled ograničen na 12, pa je stoga potrebno rezervirati termin i upisati se u raspored.

Za sve ostale informacije, ili pitanja ako ih imate kontaktirajte medicinu rada i sporta, Trnjanska 59, Trnje, Zagreb, tel: 01/6310-824.

Ukoliko niste iz Zagreba, pomognite si locirati Medicinu rada i sporta na našoj Google Maps karti s ucrtanim svim bitnim lokacijama vezanim za pripreme za KIF.

Kako izgleda liječnički pregled za KIF i možete pogledati u fotogaleriji ispod:


Prijava za liječnički pregled...

Čitaj dalje...