Pripreme za Kineziološki fakultetwww.pripreme.com

Proljetne pripreme za KIF

Proljetne pripreme ukratko
Trajanje dana: 2
Sati praktične nastave: 16
Sati teoretske nastave: 4
Ukupno sati: 20
Gratis majce za trening: 4
   
Cijena: 950 kn
Datum: 29.05.2022. - 30.05.2022.
Mjesto: OŠ Trnjanska, Trnjanska 99, Trnje, Zagreb

Proljetne pripreme za Kineziološki fakultet provodimo nakon završetka nastave za maturante, a prije državne mature. Kandidate dovodimo u submaksimalnu formu i sad već sasvim solidno pripremljene za prijemni ispit za Kineziološki fakultet. Za sve nove kandidate ovo je već kasno, ali... Hitno se nacrtajte na pripreme!

O Proljetnim pripremama za Kineziološki fakultet (KIF)

Proljetne pripreme provodimo u svibnju, nakon što završi nastava za maturante, ali prije državne mature. U pravilu to bude prvi, ili drugi vikend nakon završetka nastave, ovisno koliko vremena ostane između zadnjeg dana nastave i državne mature, tj. slijedećih (Ljetnih) priprema za KIF. Poštujemo vrijeme u kojem se "mora" odraditi norijada i ako nastava završi u petak, taj vikend sigurno nećemo započeti s Proljetnim pripremama za KIF, međutim, ukoliko nastava završi početkom, ili sredinom tjedna, a kalendar državne mature nas prisili da što prije krenemo s Proljetnim pripremama, smatramo da je nekoliko dana nakon zadnjeg dana nastave sasvim dovoljno za "ispuhivanje ventila", te da bi svi ozbiljni kandidati morali razmišljati o uspješnosti daljnjeg nastavka školovanja.

U pravilu nas čeka lijepo vrijeme, pa nastavu provodimo u dvorani, na vanjskom školskom igralištu. Svim starim kandidatama provjeravamo usvojnost motorički znanja, te počinjemo s ispravljanjem manjih i sitnijih grešaka u izvođenju tehničkih elemenata koji će se provjeravati na prijemnom ispitu za KIF. Nakon ovih priprema svi kandidati koji su krenuli s nama vježbati od Božićnih priprema trebali bi biti već potpuno pripremljeni za prijemni ispit na KIF-u, pa bi samim time trebali biti maksimalno opušteni u pripremanju za polaganje državne mature.

Naime, osjećaj kada ste upoznati što će sve biti na prijemnom ispitu za KIF i da ste to sve savladali i pitanje je samo hoćete li na prijemnom biti vrlo dobri, ili odlični, daje vam veliku dozu samouvjerenosti i smirenosti, što vam znatno pomaže da se maksimalno koncetrirate na učenje i vježbanje hrvatskog, matematike i engleskog. A u pauzama kada želite malo "ohladiti stolicu", lako uzmete loptu, pa izvedete nekoliko elemenata s loptom čisto da se ispušete.

Svi kandidati koji su čekali kraj škole, pa se sjetili da bi mogli i nekakve pripreme pohađati, ovo je pomalo već prekasno. Hitno se nacrtajte na pripreme i nemojte se nadati "Završila je škola, sad ću lagano...". Prekasno ste se sjetili da bi sada bilo lagano. Do prijemnog ispita vas čeka nekoliko desetaka vrlo napornih i vrlo napetih dana za vrijeme kojih ćete morati savladati preko 100 tehničkih elemenata iz desetak sportova, a u isto vrijeme pripremati se i za državnu maturu. Nije sve izgubljeno, ali pljunite u šake, stisnite zube i hitno nam se priključite!

Prednosti dolaska na Proljetne pripreme za Kineziološki fakultet (KIF):

Za nove kandidate:

 • Upoznavanje sa svim tehničkim elementima s prijemnog ispita za KIF, što dovodi do znatno bolje pripremljenost, pa time i više bodova na prijemnom ispitu za KIF od svih kandidata koji neće pohađati pripreme za KIF.

Za stare kandidate

 • Tranzitivno provjeravanje - kontrola i ispravljanje usvojenosti motoričkih znanja, te daljnja nadogradnja kvalitete izvedbe tehničkih elemenata, koja će do prijemnog ispita biti na zavidnoj razini.
 • Nastavak ostvarivanja prava na garanciju
 • Vjerojatno ostvarivanje vrlo visokog rezultata na rang ljestvici prijemnog ispita koji omogućuje upis na Kineziološki fakultet uz potporu ministarstva.
Cilj Proljetnih priprema za Kineziološki fakultet (KIF)
 1. Upoznati nove polaznike sa svim motoričkim znanjima koje će se provjeravati na prijemnom ispitu.
 2. Izvršiti tranzitivno provjeravanje starim polaznicima
 3. Objasniti detaljnu biomehaničku analizu svih zahtjevnijih tehničkih elemenata
 4. Pravilnom demonstracijom školske tehnike pokazati novim polaznicima razliku između tehničke izvedbe elemenata koja mora biti izvedena na prijemnom ispitu i izvedbe elemenata tehnike koju polaznici misle da sami već pravilno izvode (u nekim slučajevima, čak i ako taj sport treniraju).
 5. Novim kandidatima ispravljati grube pogreške prilikom izvođenja elemenata tehnike koji se uče
 6. Starim kandidatima ispravljati veće i manje i sitne pogreške, te zahtjevati sada višu razinu tehničke izvedbe svakog elementa tehnike pojedinog sporta.
 7. Novim kandidatima preporučiti koje elemente i na koji način samostalno uvježbavati tijekom tijekom državne mature do početka Ljetnih priprema, kako bi na njima bili što spremniji i razinu tehničkih znanja na njima doveli barem jednu razinu iznad.
Trajanje i vrijeme održavanja Proljetnih priprema za Kineziološki fakultet (KIF)

Uskršnje pripreme traju 3 dana, za vrijeme Uskršnjih školskih praznika, s početkom u nedjelja 29.05.2022. godine i završetkom u ponedjeljak 30.05.2022. godine. Nastava se održava oba dana, ukupno 8 školskih sati dnevno praktične nastave/treninga i 2 sata teoretske nastave.

Cijena Proljetnih priprema za Kineziološki fakultet (KIF)

Cijena Proljetnih priprema za KIF je 950 kn. Detaljnije o cjenama, popustima i načinu plaćanja pročitajte u izborniku Cjenik

Cijenom je obuhvaćeno korištenje dvorane, igrališta i nus prostorija, gratis majce za treniranje, korištenje svih rekvizita i pomagala koji će se koristiti na pripremama, konzultacije i savjeti od svih profesora koji će sudjelovati na pripremama i individualna analiza tehničkih elementa dobivena analizom videozapisa izvedenog elementa za sve kojima standardna metodika savladavanje određenih tehničkih elemenata nije dovoljna.

Čitaj dalje...