Pripreme za Kineziološki fakultetwww.pripreme.com

Ljetne pripreme za KIF

Ljetne pripreme ukratko
Trajanje dana: 4
Sati treninga: 16
Sati teoretske nastave: 4
Ukupno sati: 20
Gratis majce za trening: 4
   
Cijena: 950 kn
Datum: 02.07.2022. - 03.07.2022.
Mjesto: OŠ Trnjanska, Trnjanska 99, Trnje, Zagreb

Ljetne pripreme za KIF su naše završne pripreme koje održavamo neposredno prije prijemnog ispita za Kineziološki fakultet. Svim starim kandidatima su ovo najlakše pripreme, jer na ovim pripremama dotjeravamo fine detalje i finese elemenata tehnike s prijemnog ispita za KIF. Novi kandidati že dobiti neusporedivo više od svakog tko nije pohađao naše pripreme za KIF, ali isto tako neusporedivo manje od svih naših kandidata koji uredno pohađaju naše pripreme od početka.

O Ljetnim pripremama za Kineziološki fakultet (KIF)

O Ljetnim pripremama za SCIT (Studijski Centar za Izobrazbu Trenera) pročitajte na stranici pripreme za SCIT

Ljetne pripreme za KIF su naše završne pripreme na kojima za većinu kandidata više nema napetosti. Samo je nekoliko dana do prijemnog ispita, ali su svi kandidati koji su s nama od Jesenskih, ili Božinih priprema potpuno spremni i samouvjereni u prolaz na prijemnom ispitu za KIF. Ispravljamo najsitnije pogreške i dovodimo većinu kandidata do faze automatizacije motoričkih znanja. Uvježbavamo tehničke elemente u različitim uvjetima, težim od normalnih, kako bi demonstracija na prijemnom ispitu bila još lakša, kvalitetnija i efektnija.

Svi kandidati koji su prvo htjeli rješiti maturu, pa se onda priključiti pripremama ne smiju očekivati čuda. U 20 sati nastave nije moguće ni približno savladati preko 100 elemenata tehnike iz desetak sportova u mjeri zadovoljavajućoj za prijemni ispit. Ipak, još uvijek postoji određeni broj maturanata koji uopće neće pohađati pripreme za KIF i zbog takvih se u svakom slučaju isplati doći makar samo na Ljetne pripreme, jer ćete na njima sakupiti neusporedivo više motoričkih znanja nego što će sakupiti svi maturanti koji pripreme za KIF ne pohađaju uopće. Imajte u vidu da jako puno maturanata ipak pohađa pripreme za KIF, pa vam stoga zadatak na prijemnom ispitu neće biti lagan. Ako ste svjesni da ste loši u svim ostalim sportovima koje niste trenirali (ili toga postanete svjesni na Ljetnim pripremama za KIF), nemojte to uzimati kao katastrofu. Uredu je, bitka će moguće biti izgubljena, ali ne i rat. Slijedeće godine čeka novi prijemni ispit na KIF.u, a vi sada već imate iskustva i s prijemnog ispita i sa spektrom motoričkih znanja koja su potrebna utrenirati za taj prijemni ispit.

Na Ljetnim pripremama nas u pravilu prati lijepo sunčano vrijeme, tako da praktičnu nastavu manjim dijelom provodimo u dvorani, a većim dijelom na vanjskom školskom igralištu.

Zadnji dan Ljetnih priprema biramo najbolje kandidate puls220 priprema za KIF, provodimo simulaciju prijemnog ispita, ocjenjujemo, te najboljima među najboljima uručujemo diplome i prigodne nagrade, a na teoretskim predavanjima razrađujemo taktiku polaganja prijemnog ispita.

Ljetne pripreme su jedine pripreme za koje do 1.10. prethodne godine ne možemo sa sigurnošću definirati siguran datum početka priprema, jer početak tempiramo u ovisnosti o danu prijemnog ispita. Stoga čekamo da negdje u travnju-svibnju Kineziološki fakultet definira datum prijemnog ispita, a odmah potom mi sa sigurnošću definiramo datum početka Ljetnih priprema, pazeći pri tome na dane kada se održavaju ispiti obaveznih predmeta državne mature. Ukoliko idete na razredbeni ispit i na neki drugi fakultet za koji je potreban još neki ispit na državnoj maturi, a vrijeme polaganja tog ispita na državnoj maturi se poklopi s vremenom održavanja priprema za KIF, vjerojatno ćete morati propustiti, ili taj ispit, ili taj dan priprema.

Prednosti dolaska na Ljetne pripreme za Kineziološki fakultet (KIF):

Za nove kandidate:

 • Upoznavanje sa svim tehničkim elementima s prijemnog ispita za KIF, što dovodi do znatno bolje pripremljenost, pa time i više bodova na prijemnom ispitu za KIF od svih kandidata koji neće pohađati pripreme za KIF.

Za stare kandidate

 • Tranzitivno provjeravanje - kontrola i ispravljanje usvojenosti motoričkih znanja, te daljnja nadogradnja kvalitete izvedbe tehničkih elemenata, koja će do prijemnog ispita biti na zavidnoj razini.
 • Nastavak ostvarivanja prava na garanciju
 • Vjerojatno ostvarivanje vrlo visokog rezultata na rang ljestvici prijemnog ispita koji omogućuje upis na Kineziološki fakultet uz potporu ministarstva.
Cilj Proljetnih priprema za Kineziološki fakultet (KIF)
 1. Upoznati nove polaznike sa svim motoričkim znanjima koje će se provjeravati na prijemnom ispitu.
 2. Izvršiti tranzitivno provjeravanje starim polaznicima
 3. Objasniti detaljnu biomehaničku analizu svih zahtjevnijih tehničkih elemenata
 4. Razraditi taktiku polaganja prijemnog ispita
 5. Pravilnom demonstracijom školske tehnike pokazati novim polaznicima razliku između tehničke izvedbe elemenata koja mora biti izvedena na prijemnom ispitu i izvedbe elemenata tehnike koju polaznici misle da sami već pravilno izvode (u nekim slučajevima, čak i ako taj sport treniraju).
 6. Novim kandidatima ispravljati grube pogreške prilikom izvođenja elemenata tehnike koji se uče
 7. Starim kandidatima ispravljati manje i sitne pogreške, te zahtjevati još višu razinu tehničke izvedbe svakog elementa tehnike pojedinog sporta.
 8. Napraviti simulaciju prijemnog ispita, ocjeniti kandidate, proglasiti najbolje, te im uručiti diplome i prigodne nagrade
Trajanje i vrijeme održavanja Ljetnih priprema za Kineziološki fakultet (KIF)

Ljetne pripreme traju 2 dana s ukupno 20 školskih sati praktične i teoretske nastave/treninga, a održavaju se nakon državne mature i neposredno prije prijemnog ispita

Državna matura za 2022 godinu održava se: engleski - 02.06.2022. hrvatski - 23.06.2022. i 24.06.2022.,, matematika - 27.06.2022.

Vrijeme održavanja Ljetnih priprema definiramo negdje u travnju,, tj. nakon što Kineziološki fakultet raspiše natječaj i odredi datum prijemnog ispita, kako bi mogli tempirati početak Ljetnih priprema neposredno prije prijemnog ispita.

Za 2022. godinu Ljetne pripreme počinju u subota 02.07.2022. i završavaju u nedjelja 03.07.2022.

Cijena Ljetnih priprema za Kineziološki fakultet (KIF)

Cijena Ljetnih priprema za KIF je 950 kn. Detaljnije o cjenama, popustima i načinu plaćanja pročitajte u izborniku Cjenik

Cijenom je obuhvaćeno korištenje dvorane, igrališta i nus prostorija, gratis majce za treniranje, korištenje svih rekvizita i pomagala koji će se koristiti na pripremama, konzultacije i savjeti od svih profesora koji će sudjelovati na pripremama i individualna analiza tehničkih elementa dobivena analizom videozapisa izvedenog elementa za sve kojima standardna metodika savladavanje određenih tehničkih elemenata nije dovoljna.

Čitaj dalje...