Pripreme za Kineziološki fakultetwww.pripreme.com

O PULS 220 pripremama za KIF

Pripreme za Kineziološki fakultet održavaju se u organizaciji društva sportske rekreacije Puls220 koje se bavi organizacijom sportskih i sportsko-eduaktivnih sadržaja. Puls220 je utemeljitelj organiziranih priprema za KIF u Hrvatskoj, a predvode ga diplomirani kineziolozi i profesori tjelesne i zdravstvene kulture.

Općenito o pripremama za Kineziološki fakultet (KIF)?

Kao što je vjerojatno već svima poznato, na prijemnom ispitu za Kineziološki fakultet potrebno je demonstrirati više od 100 tehničkih elemenata iz više od 10 različitih sportova. Za ocjenu 5 iz pojedinog tehničkog elementa nekog sporta potrebno je tehnički savršeno izvesti taj element i to školskom tehnikom (ne natjecateljskom).

Mnogim kandidatima na prijemnom ispitu nije jasno zašto su dobili lošiju ocjenu od 5, a godinama su trenirali taj sport. Za sada ćemo ovu raspravu preskočiti, ali ju razlažemo među čestim pitanjima i odgovorima o prijemnom ispitu na Kineziološkom fakultetu. Poanta je da čak i ako ste trenirali neki od tih desetak sportova (a upitno je hoće li demonstracija na prijemnom biti za ocjenu 5), koju onda ocjenu očekujete iz sportova koje nikada niste (klupski) trenirali?

Iz navedenog je sasvim jasno da pripreme za Kineziološki fakultet moraju biti vrlo opsežne i temeljite. Za svakog tko planira biti bolji od ogromne konkurencije koja vlada na prijemnom ispitu za Kineziološki fakultet, pripreme za KIF su nužne. NITKO nije trenirao sve sportove koji se traže na prijemnom, a koliko ste u školi zadovoljavajuće naučili tehniku pojedinog sporta...netko više, netko manje, to sami znate kako je išlo.

Puls220 pripreme za KIF traju 8 mjeseci, ukupnog trajanja 120 školskih sati, podijeljenih u 6 termina po 2 dana, koji u pravilu padaju vikendom za vrijeme školskih praznika, kako bi nam se maturanti iz cijele države (i susjednih) mogli pridružiti. Maksimalno uvažavamo dane kada se održava državna matura, te državni praznici i blagdani.

Šest termina održavanja priprema nazvali smo: Jesenske, Božićne, Zimske, Uskršnje, Proljetne i Ljetne pripreme za KIF.

Uz to održavamo i Uskršnje i Ljetne pripreme za SCIT. Više o pripremama za SCIT pročitajte na stranici priprema za SCIT.

Iako je planom i programom predviđeno 120 školskih sati nastave (6 * sati), ne uvjetujemo niti cijenom, niti nekakvim ugovorom obavezan dolazak na sve termine priprema, ali ozbiljnim polaznicima nudimo određene pogodnostii. Naime, 120 sati je nekakav minimum za koji kao eksperti smatramo da je potrebno solidno motorički sposobnoj osobi da savlada tih 100+ tehničkih elemenata iz 10+ sportova, a da ujedno bude bolja od barem 500-tinjak drugih osoba na prijemnom ispitu. Stoga vas na pohađanje što većeg broja sati nastave motiviramo s gratis 40 sati nastave (2 termina), ukoliko dođete na prethodnih 80 sati nastave (4 termina), te ostvarivanjem prava na garanciju u obliku gratis svih 120 sati nastave iduće godine, ukoliko ste pohađali barem 100 sati nastave ove godine, a niste prošli na prijemnom ispitu. Više o tome objašnjeno je na stranici cjenik, način plaćanja i garancija.

U svakoj fazi priprema za KIF održavamo školskih sati nastave (16 sati praktične nastave/treninga i 4 sata teorijske nastave o tehnici izvođenja elemenata i taktici polaganja prijemnog ispita) tijekom 2 dana, nakon čega imamo pauzu do slijedećih priprema, a za vrijeme koje kandidati trebaju samostalno uvježbavati, a u kasnijim fazama usavršavati sve tehničke elemente koje su savladali na pripremama za KIF. Pauze između termina održavanja nastave traju oko mjesec dana.

Što radimo na pripremama za Kineziološki fakultet (KIF)?

Na pripremama za Kineziološki fakultet podučavamo motorička znanja iz svih sportova koji će se provjeravati na prijemnom ispitu za KIF. To su nogomet, rukomet, košarka, odbojka, atletika, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, plesovi, judo, hrvanje i karate. Pogledajte popis svih elemenata na prijemnom za KIF.

Motorička znanja su skup kretnih struktura koje svaki čovjek uči od rođenja do smrti. Od pomicanja glavice u smjeru majke i podizanja ruku prema igrački, preko valjanja, puzanja i hodanja, zatim vožnje bicikla, kasnije automobila, ili pisanja, crtanja i sviranja instrumenta, pa do tehnike ustajanja iz kreveta i hodanja do WC-a s 90 godina starim artritičnim kostima i zglobovima.

Specifična motorička znanja u sportu (u daljnjem tekstu samo "motorička znanja") podrazumijevaju ovladavnje različitim motoričkim aktivnostima specifičnima za tehniku pojedinog sporta ili sportske discipline (npr. udarac po golu sredinom hrpta stopala u nogometu, donji servis u odbojci, mae-gery u karateu itd.). Motorička znanja se uče, uvježbavaju i usavršavaju različitim metodama i modalitetima treninga, a provjeravaju se tehničkom izvedbom pojedinog elementa, kao što će biti na prijemnom ispitu za KIF. Sposobnost uspješnog savladavanja motoričkih znanja povezan je s razvijenošću motoričkih sposobnosti kandidata. U pravilu, što je kandidat motorički sposobniji, to će brže, lakše i kvalitetnije savladati određeno motoričko znanje.

Osim praktične nastave, održavamo i teorijsku nastavu na kojoj obrađujeme teme kao što su biomehanička analiza tehničkih elemenata i taktika polaganja prijemnog ispita za KIF.

Iako se na razredbenom ispitu za KIF provjerava znanje plivanja, nastavu iz plivanja više ne održavamo. Kako već duži niz godina Kineziološki fakultet ima odluku da se znanje plivanja na prijemnom ispitu za KIF ne ocjenjuje, nego je jedini uvjet da se ispliva predviđena norma na 50 metara, koja je također s godinama osjetno "omekšala" (55 sekundi za muške i 65 za djevojke), tako cca 95% naših kandidata ovu normu prilikom inicijalne provjere znanja plivanja uspješno savladava i to bez većih problema. Stoga smo se prilagodili ovakvim uvjetima i satnicu predviđenu za nastavu plivanja prebacili u satnicu predviđenu za trening ostalih desetak sportova. Budući da se ova norma može savladati i s lošom tehnikom plivanja, onih 5% kandidata koji znaju da tu normu ne mogu savladati trebaju hitno otići u školu plivanja, kakvu smo provodili i mi dok je norma bila teža, a isplivano vrijeme bilo podložno bodovanju.

Zašto je bitno doći na pripreme već od Jesenskih priprema za KIF?

Nitko nije trenirao sve sportove s prijemnog ispita za KIF u svojoj mladosti. Jedino studenti Kineziološkog fakulteta treniraju sve te sportove tijekom studija. Ipak, na prijemnom ispitu za Kineziološki fakultet potrebno je demonstrirati preko 100 tehničkih elemenata iz desetak različitih sportova. Iako ste sve te tehničke elemente trebali naučiti i savladati u osnovnoj i srednjoj školi na nastavi TZK, znamo da je to u praksi daleko od zadovoljavajućeg. Zato bi bilo idealno da ste svaki sport trenirali barem po godinu-dvije dana i tada bi bili na razini na koju mi dovodimo naše kandidate nakon 120 sati nastave na svim temeljnim pripremama.

Iako 120 sati nastave možda zvuči puno, imajte u vidu da ta nastava zamjenjuje barem 10 godina kontinuiranog treninga tih sportova (10 sportova puta godinu dana treninga). Uredu, nije to samo 120 sati naše nastave. Tu je i puno samostalnog treniranja između naših temeljnih priprema za KIF, pa tranzitivno provjeravanje (kontrola, ispravljanje, usmjeravanje) na slijedećim pripremama, pa opet samostalan trening i tako do prijemnog ispita. U najboljem slučaju možemo reći da 20 godina treninga komprimiramo u 8 mjeseci povremenih, ali kontinuiranih treninga.

Studenti na fakultetima često uče iz skripti. Netko sažme cijeli udžbenik u jednu podeblju skriptu. Problem nastaje kada puno studenata onda iz te skripte izvlači ono najbitnije. To je nemoguće napraviti, jer skripta sama po sebi već podrazumijeva da je izvučeno ono najbitnije! Dakle, već smo 10 godina treninga saželi u 120 sati nastave i sada nema dalje sažimanja tipa "Ja ću doći samo na jedne pripreme da vidim o čemu se radi, pa ću dalje sam trenirati.". Svaki izostanak s cjelokupnih priprema nužno vodi do gubitka pojedinih važnih motoričkih informacija bitnih za prijemni ispit. Dakle, nije OBAVEZNO doći na svake pripreme - ne uvjetujemo to obaveznim plaćanjem kompletnih priprema, jer smo svjesni da netko možda stvarno nije u mogućnosti doći, ali tko JE u mogućnosti, svakako bi trebao doći na kompletne temeljne pripreme i zato vas motiviramo davanjem garancije, te popustima na cijenu.

Pripreme za KIF; ne samo pripreme za prijemni ispit na KIF-u!

Svi sportovi koji se ocjenjuju na prijemnom ispitu za KIF će se kasnije tijekom studija učiti, znanje nadograđivati i usavršavati, te provjeravati na ispitu iz kolegija pojedinog sporta. Stoga, ove pripreme nisu samo pripreme za prijemni ispit, već ujedno i pripreme za ispit iz svakog sportskog kolegija, čiji se tehnički elementi nalaze i na razredbenom postupku. Naši kandidati tijekom studija nemaju problema s polaganjem sportskih ispita, jer su sve te sportove dobrim dijelom svladali još na pripremama za KIF. Zato su naše pripreme odlične i za maturante koji imaju direktan upis, ili su poprilično sigurni (iz bilo kojeg razloga) da će proći razredbeni postupak i bez priprema. Jer, mi imamo pripreme za Kineziološki fakultet, a ne samo za prijemni ispit na Kinezološkom fakultetu!

Kome su namijenjene pripreme za Kineziološki fakultet (KIF)?

Pripreme za KIF su prvenstveno namijenjene maturanticama i maturantima, te ostalim polaznicima (koji su već maturirali), a koji žele vrhunskim treningom i vrhunskom podukom, uz vrhunski kadar i vrhunske materijalne uvjete rada savladati sve ispitne zahtjeve koji će se provjeravati na prijemnom ispitu za Kineziološki fakultet i time na najbolji mogući način osigurati upis na KIF.

Pripreme mogu pohađati i ostali kandidati od 12 - 34 godine koji žele "kampanjski" u relativno kratkom vremenu savladati tehnička znanja iz desetak najpopularnijih sportova u Hrvatskoj, a koji nužno ne žele upisati Kineziološki fakultet, ili se još nisu odlučili što će raditi kada jednog dana dođe vrijeme za maturu. Pripreme za KIF pohađaju i naša djeca, koja će do 18. godine možda odlučiti krenuti sasvim drugim životnim smjerom, međutim sva znanja koja se steknu na našim pripremama su utilitarna znanja, vrijedna i korisna za cijeli život, neovisno kojim smjerom krenete. Borilački sportovi, gimnastika i atletika, ples, popularni "društveni" timski sportovi... - u životu svakog čovjeka neka od motoričkih znanja iz nabrojanih sportova će kad-tad zatrebati i dobro doći. Imate li brata, sestru, sina, ili kćer za koje mislite da bi im dobro došlo da nam se priključe, slobodno i njih prijavite na pripreme za KIF.

O profesorima na PULS 220 pripremama za Kineziološki fakultet (KIF)

Svi profesori i asistenti koji vode nastavu na Pripremama za Kineziološki fakultet vrhunski su profesionalci u svom poslu; školovani za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao i za trening vrhunskih sportaša i rekreativaca - upravo ono što želi postati većina kandidata koji se pripremaju za upis na Kineziološki fakultet. Izbirali smo među njima da Vas podučavaju najbolji među najboljima. Od profesora koji su tijekom studija bili najbolji među najboljim studentima na Kineziološkom fakultetu, do profesora koji su tijekom studija bili najbolji među najboljim sportašima u Hrvatskoj (neki su još uvijek!).

Više o Puls 220 i profesorima koji vode nastavu...

Materijalni uvjeti (dvorana, rekviziti, oprema) na pripremama za KIF

Vrhunske pripreme zahtjevaju i vrhunske materijalne uvjete rada. Većinu praktične i teoretske nastave održavamo u školskoj sportskoj dvorani u Trnjanskoj ulici u Zagrebu. Za vrijeme Uskršnjih priprema, ako vremenske prilike dozvole, dio nastave provodimo i na vanjskom igralištu, a za vrijeme Proljetnih i Ljetnih priprema dio nastave provodimo i na atletskoj stazi na ŠRC "Mladost" pored Kineziološkog fakulteta. Sve lokacije na kojima održavamo pripreme su lako dostupne, kako tramvajem, tako i autom.

Raspolažemo s dovoljnim brojem svih rekvizita i pomagala potrebnim za kvalitetnu nastavu sportskog karaktera. Lopte, strunjače, odskočne daske, lutka za bacanje...Motoričke pogreške koje određeni kandidati nisu u stanju ispraviti efikasno ispravljamo videoanalizom njegove izvedbe, gdje se na usporenoj snimci lako vidi u kojoj fazi izvodenja elementa kandidat griješi. Svi naši kandidati će dobiti na poklon i službene majce za treninge.

Karta s lokacijama održavanja priprema za KIF...

Smještaj u Zagrebu za vrijeme priprema za Kineziološki fakultet (KIF)

Svim naši polaznici imaju mogućnost smještaja u učeničkim domovima za vrijeme održavanja priprema za KIF, po iznimno povoljnim uvjetima. Puls220 se ne bavi prižanjem usluga smještaja, pa vas upućujemo kako pronaći best buy smještaj za vrijeme priprema za KIF (ako niste iz Zagreba).

Više o smještaju...

Cijena priprema za KIneziološki fakultet (KIF)

Naše cijene su minimalne u odnosu na ponudu koju imamo i koju nudimo našim kandidatima. Nismo najjeftiniji, ali niti to želimo biti. Mi smo najbolji u svom poslu u Hrvatskoj, a vjerojatno i puno šire. Naši rezultati i uspjesi govore sami o tome, kao i tisuće kandidata koji trenutno studiraju, ili su već (odavno) završili fakultet. Od 2005. do danas smo "odgojili" kompletne generacije današnjih diplomiranih sportskih trenera. K nama dolaze maturanti iz Bosne, Hercegovine, Srbije, Slovenije, pa čak i Austrije, koji danas uredno studiraju na KIF-u, ili su ga već završili. Stoga, ako se još pohvalimo da je prolaznost naših kandidata redovno iznad 90%, rekli bismo da su naše cijene - izvrsne!

Više o Cijeni priprema pročitajte na slijedećim linkovima:

Tablica s cijenama priprema za KIF

Uvjeti i način plaćanja priprema za KIF

Garancija na pripreme za KIF

Kalkulator cijene priprema za KIF

100% garancija na kvalitetu priprema za Kineziološki fakultet (KIF)!

Toliko smo sigurni da ćete upisati Kineziološki fakultet nakon naših priprema, da vam dajemo jednogodišnju garanciju! Ako ste bili na najmanje 20 dana naših priprema, a niste prošli na prijemnom, tj. upisali fakultet, imate slijedeće godine od nas besplatne kompletne temeljne pripreme! I Jesenske i Božićne i Zimske i Uskršnje i Proljetne i Ljetne! Određeni uvjeti se primjenjuju.

Više o garanciji...

Zašto Puls220pripreme za Kineziološki fakultet (KIF)?
 • Naše pripreme za KIF organiziraju i vode diplomirani kineziolozi
 • Pripreme za KIF nam nisu usputna stvar. U tome smo non-stop!
 • Koristimo vrhunske sportske objekte!
 • Dajemo 100% garanciju na kvalitetu naših priprema!
 • Na svakim pripremama ćete dobiti majce za trening!
 • Ne pravimo se da radimo s malim brojem kandidata zbog veće kvalitete!
 • Toliko smo dobri da nas kopiraju!
 • Dokazujemo tradiciju održavanja priprema od 2005.!

Detaljnije o razlozima zašto Puls 220...

COVID -19 informacije i naputci

Na Proljetnim pripremama 2020. u jednom trenutku nam je iznad igrališta preletjela krava. Podigli smo glavu, pa smo se pogledali. Inače bi nešto pitali, ali budući da je 2020. samo smo nastavili trenirati.

Šalu na stranu, naravno da je i nas pokosio lockdown, potres, kao i preporuke HZJZ. Međutim, s obzirom da dolazimo iz populacije specifičnog "mindseta", nemamo u ponudi nikakvih žalopojki. Držimo se one stare: "Očekujemo najbolje; pripremamo se za najgore!".

Dakle, potpuno je neizvjesno što nas očekuje, pa ćemo se prilagođavati u hodu, ali evo nekih generalnih informacija i naputaka:

 • Držati se preporuka stožera moramo, kakve god preporuke bile i u kojem god trenutku se promijenile. Trenutno se držimo ovih aktualnih preporuka za održavanje treninga u zatvorenom i otvorenom prostoru.
 • U skladu s trenutno važećim preporukama, imamo tip treninga na kojem nismo u stanju održavati distancu za vrijeme treninga. Bojite li se korone, nemojte dolaziti na pripreme za KIF.
 • Kandidate dijelimo na više homogenih grupa od 10-15 kandidata. Svaka grupa je na svom igralištu/dvorani. Grupe ostaju iste i kandidati se ne prebacuju iz grupe u grupu.
 • Sve rekvizite redovno dezinficiramo.
 • Prije treninga svaki kandidat, profesor i asistent dužan je izmjeriti si temperaturu. Ukoliko je temperatura viša od 37,2 'C, dolazak na trening je zabranjen
 • Maske (za sada) ne morate nositi za vrijeme treninga.
Čitaj dalje...