Pripreme za Kineziološki fakultetwww.pripreme.com

O PULS 220 pripremama za KIF

Pripreme za Kineziološki fakultet održavaju se u organizaciji Puls220 - Centra za kineziološku edukaciju, kojem je primarna djelatnost organizacija praktične i teoretske nastave, seminara, tečajeva i poduke iz kineziologije i ostalih znanstvenih disciplina s kojima kineziologija blisko surađuje. Puls220 je utemeljitelj organiziranih priprema za KIF u Hrvatskoj, a predvode ga diplomirani kineziolozi i profesori tjelesne i zdravstvene kulture.

Općenito o pripremama za Kineziološki fakultet (KIF)?

Kao što je vjerojatno već svima poznato, na prijemnom ispitu za Kineziološki fakultet potrebno je demonstrirati više od 100 tehničkih elemenata iz više od 10 različitih sportova. Za ocjenu 5 iz pojedinog tehničkog elementa nekog sporta potrebno je tehnički savršeno izvesti taj element i to školskom tehnikom (ne natjecateljskom).

Mnogim kandidatima na prijemnom ispitu nije jasno zašto su dobili lošiju ocjenu od 5, a godinama su trenirali taj sport. Za sada ćemo ovu raspravu preskočiti, ali ju razlažemo među čestim pitanjima i odgovorima o prijemnom ispitu na Kineziološkom fakultetu. Poanta je da čak i ako ste trenirali neki od tih desetak sportova (a upitno je hoće li demonstracija na prijemnom biti za ocjenu 5), koju onda ocjenu očekujete iz sportova koje nikada niste (klupski) trenirali?

Iz navedenog je sasvim jasno da pripreme za Kineziološki fakultet moraju biti vrlo opsežne i temeljite. Za svakog tko planira biti bolji od ogromne konkurencije koja vlada na prijemnom ispitu pripreme za KIF su nužne. NITKO nije trenirao sve sportove koji se traže na prijemnom, a koliko ste u školi zadovoljavajuće naučili tehniku pojedinog sporta...netko više, netko manje...sami znate kako to u školi ide.

Nudimo 4 vrste pripremanja za prijemni ispit za Kineziološki fakultet. Svaki tip pripreme prilagođen je za određenoj kategoriju kandiata, a nazivamo ih:

 • FLASH pripreme za KIF
  Prilagođene kandidatima koji žele u jednom danu proći TOP 22 elementa sportske tehnike koji su zadnjih 10 godina svake godine bili na prijenom ispitu za KIF. 100% garancija na zadovoljstvo ovim pripremama! Pročitaj više...
 • CORE pripreme za KIF
  Prilagođene kandidatima koji žele temeljito proći sve elemente tehnike iz svih sportova koji mogu biti na prijemnom ispitu i time sa velikom tehničkom i taktičkom sigurnošću izaći na prijemni ispit za KIF. 100% garancija na zadovoljstvo ovim pripremama, ali uvjetno i 100% garancija na upis na fakultet. Pročitaj više...
 • VIP pripreme za KIF
  Nadogradnja na CORE pripreme za kandidate koji žele izvući maksimum koji se u Hrvatskoj može dobiti od priprema za KIF. Uključuje CORE pripreme i svaki mjesec FLASH pripreme do prijemnog ispita, plus VIP status i pogodnosti na pripremama. !00% garancija na zadovoljstvo pripremama i garancija prolaza na prijenom ispitu. Pročitaj više...
 • Pripreme za SCIT
  Samo za kandidate koji planiraju upisati trenerski studij kondicijske pripreme, fitnessa i rekreacije na Studijskom Centru za Izobrabu Trenera. Za kandidate trenerskog studija izabranog sporta imamo drugi program. Pročitaj više...
Što radimo na pripremama za Kineziološki fakultet (KIF)?

Na pripremama za Kineziološki fakultet podučavamo motorička znanja iz svih sportova koji će se provjeravati na prijemnom ispitu za KIF. To su nogomet, rukomet, košarka, odbojka, atletika, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, plesovi, judo, hrvanje i karate. Pogledajte popis svih elemenata na prijemnom za KIF.

Motorička znanja su skup kretnih struktura koje svaki čovjek uči od rođenja do smrti. Od pomicanja glavice u smjeru majke i podizanja ruku prema igrački, preko valjanja, puzanja i hodanja, zatim vožnje bicikla, kasnije automobila, ili pisanja, crtanja i sviranja instrumenta, pa do tehnike ustajanja iz kreveta i hodanja do WC-a s 90 godina starim artritičnim kostima i zglobovima.

Specifična motorička znanja u sportu (u daljnjem tekstu samo "motorička znanja") podrazumijevaju ovladavnje različitim motoričkim aktivnostima specifičnima za tehniku pojedinog sporta ili sportske discipline (npr. udarac po golu sredinom hrpta stopala u nogometu, donji servis u odbojci, mae-gery u karateu itd.). Motorička znanja se uče, uvježbavaju i usavršavaju različitim metodama i modalitetima nastave (ili treninga), a provjeravaju se tehničkom izvedbom pojedinog elementa, kao što će biti na prijemnom ispitu za KIF. Sposobnost uspješnog savladavanja motoričkih znanja povezan je s razvijenošću motoričkih sposobnosti kandidata. U pravilu, što je kandidat motorički sposobniji, to će brže, lakše i kvalitetnije savladati određeno motoričko znanje.

Osim praktične nastave, održavamo i teorijsku nastavu na kojoj obrađujeme teme kao što su biomehanička analiza tehničkih elemenata i taktičko-motivacijska predavanja kako se pripremati za državnu maturu, za prijemni ispit, kako ga polagati i kako studirati na Kineziološkom fakultetu.

Iako se na razredbenom ispitu za KIF provjerava znanje plivanja, nastavu iz plivanja više ne održavamo. Kako već duži niz godina Kineziološki fakultet ima odluku da se znanje plivanja na prijemnom ispitu za KIF ne ocjenjuje, nego je jedini uvjet da se ispliva predviđena norma na 50 metara, koja je također s godinama osjetno "omekšala" (55 sekundi za muške i 65 za djevojke), tako cca 95% naših kandidata ovu normu prilikom inicijalne provjere znanja plivanja uspješno savladava i to bez većih problema. Stoga smo se prilagodili ovakvim uvjetima i satnicu predviđenu za nastavu plivanja prebacili u satnicu predviđenu za trening ostalih 11 sportova. Budući da se ova norma može savladati i s lošom tehnikom plivanja, onih 5% kandidata koji znaju da tu normu ne mogu savladati trebaju hitno otići u školu plivanja, kakvu smo provodili i mi dok je norma bila teža, a isplivano vrijeme bilo podložno bodovanju.

Nitko nije trenirao sve sportove s prijemnog ispita za KIF u svojoj mladosti. Jedino studenti Kineziološkog fakulteta treniraju sve te sportove tijekom studija. Ipak, na prijemnom ispitu za Kineziološki fakultet potrebno je demonstrirati izabrane elemente tehnike iz fonda od 100+ tehničkih elemenata iz 11 različitih sportova. Iako ste sve te elemente sportske tehnike trebali naučiti i savladati u osnovnoj i srednjoj školi na nastavi TZK, znamo da je to u praksi daleko od zadovoljavajućeg. Zato bi bilo idealno da ste svaki sport trenirali barem po par mjeseci i tada bi bili na razini na koju mi dovodimo naše kandidate nakon 60 sati nastave na CORE pripremama.

Iako 60 sati nastave možda zvuči puno, imajte u vidu da ta nastava zamjenjuje barem godinu-dvije dana kontinuiranog treninga tih sportova (11 sportova puta dva mjeseca treninga). Uredu, nije to samo 60 sati naše nastave. Tu je i puno samostalnog treniranja koje ćete morati sami odraditi, pa po mogućnosti ako dodatno možete još koji put doći na tranzitivno provjeravanje na FLASH pripreme (kontrola, ispravljanje, usmjeravanje), pa opet samostalan trening i tako do prijemnog ispita. U idealnom slučaju možemo reći da potencijalnih 20 godina treninga raznih sportova komprimiramo u 8 mjeseci povremene, ali kontinuirane nastave.

Ako se na prijemnom ispitu provjeravaju izabrani elementi sportske tehnike (četrdesetak elemenata) iz fonda od preko 100 tehničkih elemenata iz 11 sportova, da li to znači da su svaki puta drugi elementi na prijemnom? Ne. Otprilike polovica od četrdesetak elemenata na prijemnom ispitu se uvijek ponavlja, a polovica varira. Zato ovu polovicu koja se svake godine ponavlja podučavamo na FLASH pripremama svaki mjesec, a na CORE pripremama detaljno razrađujemo sve elemente koji mogu biti na prijemnom ispitu.

Pripreme za KIF; ne samo pripreme za prijemni ispit na KIF-u!

Svi sportovi koji se ocjenjuju na prijemnom ispitu za KIF će se kasnije tijekom studija učiti, znanje nadograđivati i usavršavati, te provjeravati na ispitu iz kolegija pojedinog sporta. Stoga, ove pripreme nisu samo pripreme za prijemni ispit, već ujedno i pripreme za ispit iz svakog sportskog kolegija, čiji se tehnički elementi nalaze i na razredbenom postupku. Naši kandidati tijekom studija nemaju problema s polaganjem sportskih ispita, jer su sve te sportove dobrim dijelom svladali još na pripremama za KIF. Zato su naše pripreme odlične i za maturante koji imaju direktan upis, ili su poprilično sigurni (iz bilo kojeg razloga) da će proći razredbeni postupak i bez priprema. Jer, mi imamo pripreme za Kineziološki fakultet, a ne samo za prijemni ispit na Kinezološkom fakultetu!

Kome su namijenjene pripreme za Kineziološki fakultet (KIF)?

Pripreme za KIF su prvenstveno namijenjene maturanticama i maturantima, te ostalim polaznicima (koji su već maturirali), a koji žele vrhunskim treningom i vrhunskom podukom, uz vrhunski kadar i vrhunske materijalne uvjete rada savladati sve ispitne zahtjeve koji će se provjeravati na prijemnom ispitu za Kineziološki fakultet i time na najbolji mogući način osigurati upis na KIF.

Pripreme mogu pohađati i ostali kandidati od 12 - 34 godine koji žele "kampanjski" u relativno kratkom vremenu savladati tehnička znanja iz 11 najpopularnijih sportova u Hrvatskoj, a koji nužno ne žele upisati Kineziološki fakultet, ili se još nisu odlučili što će raditi kada jednog dana dođe vrijeme za maturu. Pripreme za KIF pohađaju i naša djeca, koja će do 18. godine možda odlučiti krenuti sasvim drugim životnim smjerom, međutim sva znanja koja se steknu na našim pripremama su utilitarna znanja, vrijedna i korisna za cijeli život, neovisno kojim smjerom krenete. Borilački sportovi, gimnastika i atletika, ples, popularni "društveni" timski sportovi... - u životu svakog čovjeka neka od motoričkih znanja iz nabrojanih sportova će kad-tad zatrebati i dobro doći. Imate li brata, sestru, sina, kćer, ili prijatelja/icu za koje mislite da bi im dobro došlo da nam se priključe, slobodno i njih prijavite na pripreme za KIF.

O profesorima na PULS 220 pripremama za Kineziološki fakultet (KIF)

Svi profesori i asistenti koji vode nastavu na Pripremama za Kineziološki fakultet vrhunski su profesionalci u svom poslu; školovani za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao i za trening vrhunskih sportaša i rekreativaca - upravo ono što želi postati većina kandidata koji se pripremaju za upis na Kineziološki fakultet. Izbirali smo među njima da Vas podučavaju najbolji među najboljima. Od profesora koji su tijekom studija bili najbolji među najboljim studentima na Kineziološkom fakultetu, do profesora koji su tijekom studija bili najbolji među najboljim sportašima u Hrvatskoj (neki su još uvijek!).

Više o Puls 220 i profesorima koji vode nastavu...

Materijalni uvjeti (dvorana, rekviziti, oprema) na pripremama za KIF

Vrhunske pripreme zahtjevaju i vrhunske materijalne uvjete rada. Većinu praktične i teoretske nastave održavamo u školskoj sportskoj dvorani u Trnjanskoj ulici u Zagrebu. Raspolažemo s dovoljnim brojem svih rekvizita i pomagala potrebnim za kvalitetnu nastavu sportskog karaktera. Lopte, strunjače, odskočne daske, lutka za bacanje...Motoričke pogreške koje određeni kandidati nisu u stanju ispraviti efikasno ispravljamo videoanalizom njegove izvedbe, gdje se na usporenoj snimci lako vidi u kojoj fazi izvodenja elementa kandidat griješi. Svi naši kandidati će dobiti na poklon i službene majce za treninge.

Karta s lokacijama održavanja priprema za KIF...

Smještaj u Zagrebu za vrijeme priprema za Kineziološki fakultet (KIF)

Svim naši polaznici imaju mogućnost smještaja u učeničkim domovima za vrijeme održavanja priprema za KIF, po iznimno povoljnim uvjetima. Puls220 se ne bavi prižanjem usluga smještaja, pa vas upućujemo kako pronaći best buy smještaj za vrijeme priprema za KIF (ako niste iz Zagreba).

Više o smještaju...

Cijena priprema za KIneziološki fakultet (KIF)

Naše cijene su minimalne u odnosu na ponudu koju imamo i koju nudimo našim kandidatima. Nismo najjeftiniji, ali niti to želimo biti. Mi smo najbolji u svom poslu u Hrvatskoj, a vjerojatno i puno šire. Naši rezultati i uspjesi govore sami o tome, kao i tisuće kandidata koji trenutno studiraju, ili su već (odavno) završili fakultet. Od 2005. do danas smo "odgojili" kompletne generacije današnjih diplomiranih sportskih trenera. K nama dolaze maturanti iz Bosne, Hercegovine, Srbije, Slovenije, pa čak i Austrije, koji danas uredno studiraju na KIF-u, ili su ga već završili. Stoga, ako se još pohvalimo da je prolaznost naših kandidata redovno iznad 90%, rekli bismo da su naše cijene - izvrsne!

Više o Cijeni priprema pročitajte na slijedećim linkovima:

Tablica s cijenama priprema za KIF

Uvjeti i način plaćanja priprema za KIF

Garancija na pripreme za KIF

100% garancija na kvalitetu priprema i upis za Kineziološki fakultet (KIF)!

Toliko smo sigurni u kvalitetu našeg rada da vam dajemo 100% garanciju na zadovoljstvo našim pripremama Ne budete li zadovoljni s odrađenom nastavomo, u roku od 7 dana možete zatražiti povrat novca u punom iznosu. Ali ni to nije sve! Toliko smo sigurni da ćete upisati Kineziološki fakultet da ako ne prođete na prijemnom ispitu, slijedeće godine vam nudimo cijeli paket VIP priprema gratis! Određeni uvjeti se primijenjuju.

Više o garanciji...

Zašto Puls220pripreme za Kineziološki fakultet (KIF)?
 • Naše pripreme za KIF organiziraju i vode diplomirani kineziolozi
 • Pripreme za KIF nam nisu usputna stvar. U tome smo non-stop!
 • Koristimo vrhunske sportske objekte!
 • Dajemo 100% garanciju na zadovoljstvo s našim pripremama, ili vraćamo novac!
 • Dajemo 100% garanciju na prolaz na prijenom ispitu, ili nudimo VIP pripeme gratis!
 • Na svakim pripremama ćete dobiti majce za trening!

Detaljnije o razlozima zašto Puls 220...

Čitaj dalje...