Pripreme za Kineziološki fakultetwww.pripreme.com

COVID mjere i pripreme za kif

Tjelesna i zdravstvena kultura, sport i tjelesno vježbanje općenito je od 03/2020 na udaru političkih mjera koje se donose u svrhu spriječavanja širenja koronavirusa. Nastava TZK u svrhu pripremanja maturanata za prijemni ispit za Kineziološki fakultet nije izuzeta iz ovih mjera.

Prilagođavanje COVID mjerama prema kojima je tjelesno vježbanje većim dijelom godine (bez previše pretjerivanja) zabranjeno nije jednostavno. Nismo od šećera, naši maturanti su među najboljim srednjoškolcima iz TZK, sportaši, u vrhunskoj formi, sposobniji od 99% ostatka populacije... Ali trenirati 12 različitih sportova, (od čega ih je nekoliko isključivo dvoranskih) u jesen, zimu i proljeće vani, po hladnoći, kiši, blatu, snjegu, baricama vode... Halo!?

Na žalost, s druge strane žice ne javlja se nitko. A budući da iste mjere pogađaju sve sportske klubove, jedino što možemo promijeniti je - sebe. Nismo od šećera - i tu priča staje! Najbolje što možemo izvući iz "novog normalnog" je slijedeće:

  1. Nastavu provodimo po jednom od tri modela (A, B, ili C), ovisno o aktualnim COVID mjerama. Detalje održavanja pojedinog modela nastave pročitajte na stranici Modeli nastave.
  2. Nastavu smo komprimirali u dva dana, obično vikendom, ili praznikom/blagdanom. U slučaju zabrane korištenja školske sportske dvorane, a istovremeno velikih vremenskih neprilika koje nam onemogućuju trening na vanjskom školskom igralištu, odgađamo pripreme za prvi slijedeći vikend s koliko-toliko dobrim vremenom.
  3. Mjera se pridržavamo sukladno preporukama stožera.

Ne predajemo se!

Hold the line!
Stay with me!
Brothers!
What we do in life, echoes in eternity!

Čitaj dalje...