Pripreme za Kineziološki fakultetwww.pripreme.com

Česta pitanja o samim pripremama za KIF

Česta pitanja o samim pripremama za KIF
Da li se Pripreme održavaju za vrijeme državnih praznika i blagdana koji spadaju u dane održavanja Priprema?

Državni praznici i blagdani su idealno vrijeme za održavanje priprema, jer su tada školski praznici, pa kandidati iz cijele Hrvatske (i ostatka regije ukoliko se praznici i blagdani poklapaju) mogu dolaziti na pripreme. Ipak, pokušavamo maksimalno uvažiti dane u kojima tradicija nalaže da se ostaje kod kuće, ili odlazi na specifična mjesta taj dan. Npr. Božić, Stara i Nova godina, Uskrs... Ukoliko nam raspored školskih praznika to omogućava, ovim danima nikada ne provodimo nastavu.

Da li se pripreme održavaju za vrijeme održavanja državne mature?

I ne i da. Ljetne pripreme održavamo za vrijeme državne mature, međutim NE kada su ispiti koje je potrebno polagati za Kineziološki fakultet (hrvatski, matematika i engleski). Ako idete na još neki ispit na državnoj maturi, a dan tog ispita se poklopi s danom održavanja naših priprema za KIF, morat ćete propustiti ili taj dan priprema, ili taj dan mature.

Što trebam ponijeti sa sobom na Pripreme za KIF?

Sportska i nesportska oprema koju su kandidati dužni (ili za neobavezne stvari - voljni) ponijeti na Pripreme čini:

  • čiste tenisice za dvoranu (ni slučajno blatne!)
  • sportsku odjeću (majce ćete dobiti gratis i obavezni ste ih nositi)
  • topliju sportsku odjeću za slučaj hladnijeg vremena
  • dovoljno tekućine
  • upisnicu s popratnom dokumentacijom i
  • dobru volju (neobavezno; ali - pomaže!)
Zašto nema plivanja na pripremama za KIF, a ima na razredbenom?

Nastava na bazenu je od početka bila sastavni dio naših priprema, što možete vidjeti i na foto i video galeriji. Plivanje je bilo (i ostalo) izlučni kriterij na razredbenom ispitu za Kineziološki fakultet, a na našim pripremama je bio najvažniji dio nastave (pored treninga motoričkih sposobnosti i u to vrijeme manje bitnih motoričkih znanja).

Međutim, razredbeni ispit za KIF se s vremenom drastično promijenio. Plivanje se prestalo ocjenjivati (ostao je samo kriterij izlučnosti), te je norma znatno olakšana (55 sekundi (M) i 65 sekundi (Ž) za 50 metara). Osim toga s razredbenog su izbačeni testovi motoričkih sposobnosti i uvedene ocjene s državne mature, te su motorička znanja postala osnova razredbenog postupka na Kineziološkom fakultetu, uz povećanje broja tehničkih elemenata i sportova.

Budući da je praksa nakon toga pokazala da cca 95% naših kandidata može isplivati novu normu, nastava na bazenu je za veliku većinu postalo gubljenje vremena, koje smo iskoristili tako da satnicu prebacimo na nastavu u dvorani.

Ako ste među onih 5% koji ne mogu isplivati normu, pothitno odite u školu plivanja! Imajte u vidu da je isplivavanje norme na bazenu izlučni kriterij. Tko na početku razredbenog postupka ne ispliva postavljenu normu, otpada s prijemnog ispita za KIF. Nemojte ovu informaciju olako uzeti. Gotovo svake godine imamo nekog (inače odličnog) kandidata koji na razredbenom padne jer nije isplivao normu iz plivanja. Izmjerite si normu na vrijeme i ako nije zadovoljavajuća, pothitno upišite školu plivanja!

Da li je broj kandidata koji se primaju na Pripreme za KIF ograničen?

Da. Brojj kandidata je ograničen veličinom školske dvorane i tipom priprema (nastave) koju provodimo. Mjesto na pripremama se rezervira uplatom za konkretne pripreme za koje se odlučite. Prije uplate provjerite broj slobodnih mjesta.

Da li imate kakvu ponudu smještaja za vrijeme trajanja priprema, za sudionike s prebivalištem izvan grada Zagreba?

puls220 ne pruža uslugu smještaja. Ipak, ako nemate smještaj u vlastitom aranžmanu, postoji opcija smještaja u džačkim domovima, a i aprtmana, hostela i hotela je na pretek u Zagrebu. Više informacije o smještaju pročitajte na stranici smještaj.

Tek smo sada saznali za Vas, možemo li se priključiti Pripremama? Isplati li se uopće doći?

Pripremama za KIF možete se priključiti kada god se odlučite. U ponudi je širok spektar opcija koje imate, u ovisnosti kada ste saznali za nas i koje su vam financijske mogućnosti.

Jesu li pripreme za KIF namijenjene samo maturanti(ca)ma?
Što ako sam maturirao/la prije X godina?
Što ako idem tek u 1/2/3. razred?

Pripreme su namijenjene svim kaniddatima koji žele, ili ne žele ići na prijemni ispit za Kineziološki fakultet, neovisno o starosti. Naša najmlađa kandidatkinja 2018.g. imala je 10 godina i krenula je s dvoolimpijskim ciklusom priprema za KIF. Imate li mlađeg/starijeg brata, sestru, ili prijatelja(icu, a koji možda jednog dana žele, ili ne žele nužno ići na Kineziološki fakutlet, slobodno ih povedite na dobru sportsku zabavu. Imajte u vidu da se red, rad i disciplina primjenjuju i na te kandidate (uz, naravno, nastavu primjerenu uzrastu kandidata).

Čitaj dalje...